Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Το ποιόν της καθεστωτικής "αριστεράς"

Τα ψέματα της κυβέρνησης
[ΠΗΓΗ:http://ardin-rixi.gr/archives/193988]


Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (ο πρώην Καιρός της Ελευθεροτυπίας), ο οποίος έγραψε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές, γράφει στο Facebook ένα συγκλονιστικό κείμενο για τις τελευταίες εξελίξεις.

Γράφει ο «Καιρός»:

Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις γίνεται όλο και πιο φανερό, ότι δυο είναι τα σενάρια: Είτε αυτοί που μας κυβερνούν είναι ανόητοι και ανεύθυνοι, είτε εξ αρχής είχαν προγραμματίσει να μην διαπραγματεύονται στα σοβαρά, ώστε μια μέρα να εγκαταλείψουν το τραπέζι, κατηγορώντας τους συνομιλητές τους για αδιαλλαξία (!) και να οδηγήσουν τη χώρα στη δραχμή. Προσχεδιασμένα. Φυσικά για όλα θα φταίνε οι ξένοι. Όπως στη Μικρασιατική καταστροφή, όπως στον εμφύλιο, όπως στο ’97, όπως το ’67 και πάει λέγοντας. Οι εδώ πολιτικές ηγεσίες ήταν πάντα θύματα των ξένων μηχανορραφιών. Οι ίδιες ήταν παναγίες αγαθές.
Για μένα το παραμύθι του θύματος έχει τελειώσει. Μόνο θύμα είναι ο ελληνικός λαός, που θα πληρώσει και πάλι το πανάκριβο τίμημα των ψεμμάτων που του υποσχέθηκαν και τα οποία για μια ακόμα φορά πίστεψε.
Ψέμα πρώτο: Υπήρξε τελεσίγραφο από τους δανειστές στο eurogroup. Αυτό, με το οποίο καλείται ο λαός να ψηφίσει. Την Παρασκευά το βράδυ, λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν σε διαπραγμάτευση με υπό συζήτηση την πρόταση τη δική της και των δανειστών. Το βεβαιώνει ο Έλληνας αντιπρόσωπος, επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, δύσθυμος γιατί η κυβέρνηση μιλώντας για τελεσίγραφο τον αδειάζει!
Ψέμα δεύτερο: Οι αντιπροτάσεις των δανειστών ήταν τόσο βαρειές, που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να τις αποδεχτεί. Η αλήθεια είναι ότι η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν και, σύμφωνα και με την ελληνική τεχνική αντιπροσωπεία, υπήρχαν συγκλίσεις στο συνταξιοδοτικό και τον ΦΠΑ. Η κυβέρνηση λέει δεν έμαθε ποτέ γι’ αυτό!

Ψέμα τρίτο: Το δημοψήφισμα είναι η έκφραση της λαϊκής επιθυμίας. Η αλήθεια είναι ότι το δημοψήφισμα είναι η πιο δειλή πράξη που μπορεί να έκανε μια κυβέρνηση! Πρώτα πρώτα γιατί δεν βάζει ποτέ έναν λαό να αποφασίσει για κάτι που θα του είναι εξαιρετικά επώδυνο. Και θα του είναι. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Τον λαό τον προστατεύεις από τα επώδυνα. Τις επώδυνες αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση. Γι’ αυτό εκλέγεται. Όχι για να πίνει μπύρες στα καφέ του Συντάγματος. Και ξέρω για τι μιλάω. Δεύτερον, γιατί αν θέλεις να πας στη δραχμή (που εκεί στόχευε και στοχεύει η κυβέρνηση) το λες ευθέως και γενναία στο λαό εξ αρχής. Και του λες και τι τίμημα θα πληρώσει και τι ωφέλεια θα έχει (μετά από 5-6 χρόνια Ρουμανίας Τσαουσέσκου) που θα έχει. Δεν πας μπαμπέσικα να του υφαρπάξεις μια πλειοψηφία για να λες μετά ότι έχεις την πλειοψηφία του λαού (χωρίς εκλογές!). Γιατί αυτό γίνεται τώρα. Απόπειρα υφαρπαγής πλειοψηφίας για έξοδο από το ευρώ.
Ψέμα τέταρτο. Οι ξένοι φταίνε που κλείνουν οι τράπεζες και επιβάλλονται μέτρα περιορισμού αναλήψεων, όπως είπε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα. Η χρηματοπιστωτική αναστάτωση προκλήθηκε από την ξαφνική και χωρίς προειδοποίηση εγκατάλειψη του τραπεζιού των διαπραγματεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Η οποία ήξερε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα συμβεί εξ αιτίας αυτής της απόφασης. Το είχε περιγράψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το 2011, στηλιτεύοντας την απόφαση του Γιωργάκη να κάνει δημοψήφισμα! Υπάρχει καταγεγραμμένο σε κείμενο και σε βίντεο! Και τι περίμενε δηλαδή η κυβέρνηση… Ότι αυτοί που τους κατονομάζει νυχθημερόν ως εχθρούς της και βασανιστές του λάου θα έλεγαν “μάλιστα, τι θέλετε; Λεφτά και στήριξη; Βεβαίως, αλίμονο;”. Η ελληνική κυβέρνηση ΩΦΕΙΛΕ να είναι έτοιμη για κάθε αντίδραση των δανειστών. Αυτή τους κατονόμαζε τοκογλύφους, απατεώνες και νονούς (που είναι). Πώς προστάτεψε το λαό από τις αντιδράσεις τους και τα νύχια τους;
Ψέμα πέμπτο: Τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, το περήφανο όχι του λάου (σε τι ακριβώς δεν μας έχει πει, δεδομένου ότι πιέσεις στη διαπραγμάτευση ήταν διαρκείς και οι δανειστές οι ίδιοι!) θα θριαμβεύσει και θα καταλάβουν όλοι ότι δεν περνάνε οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα. Μόνο που δεν μας εξηγεί κανείς πώς δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα, αφού κανείς ποτέ από τους δανειστές δεν αμφισβήτησε ότι η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί το λαό στο σύνολο του! Τι διαφορά θα τους κάνει αν αντί για 42% η κυβέρνηση έχει την αποδοχή του 51%! Τι διαφορά θα κάνει στη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης; Καμιά.

Ψέμα έκτο: Το περήφανο όχι του λαού θα δείξει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης (αλλά και του πλανήτη), ότι οι λαοί δεν εκβιάζονται και δεν υποκύπτουν. Αλλά, θα δείξει και στον ελληνικό λαό και στους ασχέτους και ανόητους κυβερνήτες του, ότι ζούσε μέχρι σήμερα χάρη στα ευρωπαϊκά κεφάλαια και δεν θα μπορεί να ζει χωρίς αυτά! Όπως δεν μπορεί να ζει από αύριο με κλειστές τράπεζες, χωρίς ευρωπαϊκά κεφάλαια. Ακόμα και με δραχμή κάπου θα πρέπει να είναι ενταγμένος, σε κάποιο νόμισμα ξένο, σε κάποια κεφάλαια. Τα οποία θα βρίζει μεν υπερήφανα, αλλά θα κατεβαίνει στο δρόμο για να τα διεκδικήσει, επειδή δεν θα μπορεί να ζει χωρίς αυτά.
Ψέμα έβδομο: Οι δανειστές θέλουν να ταπεινώσουν την αριστερή κυβέρνηση γι’ αυτό υπονομεύουν τις διαπραγματεύσεις. Από όσο ξέρουμε, γιατί εδώ ζούμε, οι δανειστές ταπείνωναν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν ήταν αριστερές. Και μάλιστα σκυλόβριζαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επειδή δεν υπέγραφε τα επιθυμητά μέτρα από πέρυσι τον Ιούνιο μέχρι τον Ιανουάριο φέτος, που στάλθηκε το μεηλ Χαρδούβελη, ως πρόταση διαπραγμάτευσης. Όχι ως τελικό κείμενο! Για να μην πούμε ότι έριξαν τον Γιωργάκη.
Εμείς οι ίδιοι οι αρθρογράφοι εδώ και 5 χρόνια γράφαμε ότι οι δανειστές και τοκογλύφοι δεν έχουν πατρίδα και Θεό. Ξέρουν μόνο το χρήμα και κάνουν τα πάντα για να το αυγατίσουν. Αφού τα γράφαμε εμείς τα αναπαρήγαγαν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τα έκαναν και γραμμή τους. Τώρα ξέχασαν με τι κουμάσια έχουν να κάνουν; Αυτοί οι ίδιοι τους κατάγγελλαν ως τέτοιους. Τώρα φωνάζουν που οι τοκογλύφοι είναι σκληροί;
Τι έκανες εσύ σαν κυβέρνηση για να προστατέψεις το λαό από την σκληρότητα τους; Έγδυσες την οικονομία και τα ταμεία, εδώ και 5 μήνες από κάθε ευρώ, για να λες ότι διαπραγματεύεσαι σκληρά, χωρίς να καταθέτεις ούτε αριθμό επί 4 μήνες. Και μόλις άρχισες δήθεν να τα βρίσκεις και απειλήθηκες να φτάσεις σε συμφωνία επώδυνη και μνημονιακή τα τίναξες όλα στον αέρα (πάντα οι ξένοι φταίνε) για να σώσεις την αριστερή σου φυσιογνωμία. Αυτό έκανες. Πιο γενναία θα ήταν η παραίτηση. Ακόμα πιο γενναίο θα ήταν ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα: Ευρώ ή δραχμή. Αλλαγή γενναιότητα σπανίζει πια.
Κακά τα ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι αριστερή πολιτική παροχών χωρίς γεμάτα ταμεία δεν γίνεται. Γεμάτα ταμεία με ευρώ δεν γίνεται. Θέλει πολύ σκληρή δουλεία και γνώση. Και τα στελέχη του (με λίγες εξαιρέσεις) δεν είναι συνηθισμένα σε τίποτε από τα δυο. Η κυβέρνηση πάει τη χώρα στη δραχμή. Οι επιτροπές αμφισβήτησης του χρέους στη Βουλή, η κατάληψη καίριων υπουργείων από στελέχη οπαδούς της δραχμής και η διαρκής υπόμνηση ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ, σε συνάρτηση με τη φυγή από τις διαπραγματεύσεις, δήθεν για να αποφασίσει ο λαός, μαρτυρούν γι’ αυτό.
Εμείς οι αγαθοί συνοδοιπόροι δεν το βλέπαμε. Δεν βλέπαμε την ακρότητα της συνεργασίας με τον επικίνδυνο ακροδεξιό Καμμένο. Δεν βλέπαμε την υπερψήφιση του πλέον διαπλεκόμενου και ρουσφετολόγου πολιτικού Πρ. Παυλόπουλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν βλέπαμε την υπόδειξη για το υπερευαίσθητο καθήκον του Προέδρου της Βουλής μιας εμπαθέστατης, απολύτως κομματικής και βαθειά αντιδημοκρατικής, με χαμηλό επίπεδο καβαλημένης συμπεριφοράς βουλευτού. Δεν βλέπαμε τις αλλοπρόσαλλες και ασύνδετες δηλώσεις και διαρκείς διαψεύσεις υπουργών για κάθε θέμα της αρμοδιότητας τους (με εξαίρεση Κοντονή, Αποστόλου, Βαλαβάνη, Μάρδα, Βούτση, Πανούση, Σπίρτζη και ίσως δυο άλλων). Δεν βλέπαμε τον στενό εναγκαλισμό του κόμματος και της κυβέρνησης με τα λούμπεν φασιστοειδή των Εξαρχείων. Δεν βλέπαμε, ότι το μόνο έργο γινόταν από τις οργανώσεις αλληλεγγύης και μάλιστα υπό τις δυσκολότερες συνθήκες. Η κυβέρνηση έτρεχε με ρυθμό Κατρούγκαλου. Απαλλάσσοντας κάθε κατεργάρη και απατεώνα και κηφήνα και μοιράζοντας υποσχέσεις στα πιο αθλία συνδικαλιστικά συμφέροντα του παρελθόντος.
Δεν βλέπαμε, ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν μιλεί για το μόνο που χρειάζεται για να σωθεί η χώρα: Δουλειά, σκληρή δουλειά, πάρα πολλή δουλειά. Αυταπάρνηση και προσφορά στην πατρίδα. Ποια; Ξέχασα. Η πατρίδα είναι φασιστικό ιδεολόγημα και απορούμε πώς και επιτρέπεται ακόμα να το χρησιμοποιεί ένας από τους συγκυβερνήτες, που δεν έχει και μεγάλη σχέση μαζί της. Ας είναι καλά η στο εξωτερικό περιουσία του.
Εμείς που αφήσαμε μέχρι σήμερα τις οικονομίες μιας ζωής εδώ στις τράπεζες για να ενισχύσουμε την πατρίδα και που πιστεύαμε ότι μια ευρω-αριστερή κυβέρνηση δεν θα έκανε ποτέ ένα τέτοιο έγκλημα σε βάρος του λαού, δεν το βλέπαμε. Έγκλημα, όχι γιατί η δραχμή είναι καταστροφή. Αλλά, γιατί ο τρόπος που γίνεται οδηγεί σε καταστροφή. Και οι άνθρωποι που το διαχειρίζονται δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο! Άσχετοι θεωρητικάριοι και παιδιά του κομματικού σωλήνα οι περισσότεροι. Πείρα πραγματικής ζωής και δουλειάς μηδέν. Αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, σπέρνοντας επιπλέον και τόνους προπαγανδιστικού ψέματος για να καλύψουν τα αδικαιολόγητα.

Επειδή, και εδώ είμαστε, αν δεν πιάσει το σχέδιο δραχμή για οποιοδήποτε λόγο και παραμείνει η χώρα στο ευρώ, αυτοί οι ίδιοι κυβερνήτες, αν δεν έχουν αποδράσει, θα υπογράψουν τέτοιο μνημόνιο που ο Σαμαράς θα φαντάζει Μάο.
Οι ελάχιστες νουνεχείς φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ αδύναμες για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Και οι λίγοι πραγματικά άξιοι, που κατέχουν κυβερνητικές θέσεις είναι πολύ αδύναμοι για να αποτρέψουν το μοιραίο. Ο κόσμος που πίστεψε και που ακόμα πιστεύει ότι η ελπίδα έρχεται θα πληρώσει, όπως πάντα, πανάκριβα το τίμημα της ευκολοπιστίας του. Στην οποία συμβάλλαμε κι εμείς, όσοι συμβάλαμε. Συγγνώμη.

Πηγή: Ο «καιρός» της Ελευθεροτυπίας ζητάει συγνώμη που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/214392/o-kairos-tis-eleytherotypias-zitaei-sygnomi-poy-stirixe-syriza#ixzz3eRURPim4

5 σχόλια:

 1. Συγγνώμη κύριε Τζωρτζόπουλε, αλλά τώρα αυτό που αναρτήσατε λέγεται σοβαρή κριτική; Ένας άνθρωπος που μελετά τα κείμενα όλων αυτών των γιγάντων του πνεύματος, βρήκε για κριτική προς την κυβέρνηση να μας σερβίρει αυτές τις ασυνάτητες, ανακόλουθες και ανορθόγραφες αρλούμπες; Για να μην παρεξηγηθώ, κριτική πρέπει να ασκηθεί στην κυβέρνηση και μάλιστα πολύ σκληρή, αλλά ΚΡΙΤΙΚΗ, όχι τις τρίχες κάποιου που έγραφε, λέει, στον "Καιρό" της "Ελευθεροτυπίας".Πάντα καλοπροαίρετα, ακριβώς επειδή σας εκτιμώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δημ. Τζωρτζόπουλος30 Ιουνίου 2015 - 8:25 π.μ.

  1. Η εν λόγω ανάρτηση δεν αποτείνεται στη δική μου αντίληψη, αλλά σε όλους εκείνους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δουν -και προφανώς δεν εννοώ εσάς ή τον κάθε καλοπροαίρετο- ότι το νέο καθεστώς δεν διαφέρει σε τίποτα, ή ακριβέστερα, σχεδόν σε τίποτα από το παλαιό καθεστώς. Η μόνη επιδερμική τους διαφορά ότι ετούτοι αυτο-αποκαλούνται «αριστεροί».
  2. Αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι αριστεροί, εάν βέβαια αριστερός σημαίνει άνθρωπος του δικαίου, γιατί οι περισσότεροι από δαύτους –με τις λίγες εξαιρέσεις πάντοτε- ήταν στελέχη παλαιών καθεστώτων που ψήφισαν τα ως τώρα μνημόνια ή ήταν μυστικοσύμβουλοι προηγούμενων πολιτικάντηδων. Όλοι τους υπερπλούσιοι: με τα λεπτά τους στο εξωτερικό οι περισσότεροι. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς αυτόχθονες εργολάβους του νέου καθεστώτος.
  3. Η εν λόγω κυβέρνηση οικοδομεί επιμελώς και προσεκτικά ένα άκρως αντιδημοκρατικό καθεστώς τύπου –περίπου- φεουδαρχικού φιλελευθερο-σοσιαλισμού. Πρώτος έχει καταγγείλει τέτοιον τύπο καθεστώτος ο ίδιος ο Μαρξ. Καθεστωτικά συμπτώματα, μεταξύ των άλλων: το ασύστολο πολιτικό ψεύδος, η απέραντη μπαρουφακίαση, η σουλτάνικη συμπεριφορά του γεμάτου ψυχικά τραύματα κοράσιου του βουλευτηρίου και πολλών άλλων, ο ασταμάτητος διορισμός των «ημετέρων»: ερωμένων, συζύγων, συμβίων, συγγενών, ποικίλων φερέφωνων, τη στιγμή που ο λαός πένεται και με προοπτικές πείνας ακόμα πιο άσχημες.
  4. Η δομή της εν λόγω κυβέρνησης έχει μια φεουδαρχική περίπου δομή, με εργολάβους υπερπρωθυπουργούς, με δεκάδες γραμματείς και φαρισαίους, κ.λπ. Όλοι ή σχεδόν όλοι με ολοκληρωτική νοοτροπία: πας μη συμφωνών μαζί τους, είναι εχθρός του λαού. Αντισταθμίζουν τη δική τους ανικανότητα, αρκετοί από τους εν λόγω καθεστωτικούς, με φιλανθρωπικά κηρύγματα.
  5. Δεν τους ενδιαφέρουν τα συμφέροντα των πολλών παρά μόνο τα δικά τους ιδιοτελή και η παντί τρόπω εδραίωσή τους στην εξουσία. Όλα τα περί μη μειώσεων συντάξεων και παρόμοια είναι απλώς καταναλωτικά, γιατί ήδη με την άνοδό τους στην εξουσία το δικαίωμα στη σύνταξη, ας πούμε, το κατάργησαν εν τοις πράγμασι. Εάν εργάζονταν αληθινά για το λαό, θα περιέκοπταν τους δικούς τους παχυλούς μισθούς, τις αμοιβές επί αμοιβών, τα σκανδαλώδη και σκανδαλιστικά προνόμια τουν βουλευτών, επαυξημένα από το παρόν καθεστώς.
  6. Όπου κι αν στρέψει το βλέμμα του κανείς, διαπιστώνει μια καταστροφική, σε οντολογικό επίπεδο, πολιτική, ίδια και όμοια με τις ως τώρα πολιτικές.
  7. Ως προς τις δικές μου κριτικές προς το εκάστοτε κυβερνείο, ποτέ δεν στέκομαι κριτικά, με την τρέχουσα έννοια, απέναντί του, αλλά δια-κριτικά [=διαστοχαστικά], όπως διδάσκουν οι ολύμπιοι θεοί της φιλοσοφίας. Ορισμένες φορές όμως χρειάζεται και η γλώσσα της μαζικής κουλτούρας, σαν αυτή της ανάρτησης, ειδικά όταν τα ψυχασθενικά κυβερνεία και τα υποστυλώματά τους δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα. Εάν ίσχυε το αντίθετο, θα παραιτούνταν πάραυτα κάποιοι, που αυτοπροσδιορίζονται ως «φιλόσοφοι», από τους τωρινούς υπουργο-βουλευτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αναρωτιέμαι γιατί δεν ανατήσατε εξυπαρχής όλα αυτά, αντί για αυτό το ανούσιο κείμενο. Όσα γράψατε τα προσυπογράφω χωρί δισταγμό. Κατά τη γνώμη μου, η σημαντική προσφορά σας με αυτό το ιστολόγιο, είναι ότι βιηθάτε να τεθούν τα κριτήρια τα απαραίτητα για κάθε ελεύθερη συνείδηση.Κείμενα όπως του Τετράδη, βασιζόμενα σε ανακρίβειες, μισές αλήθειες και κουτσομπολιά, δεν βοηθούν. Το ότι κάποιος που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ μετανόησε, δεν προσδίδει κύρος στην άποψή του. Ο άνθρωπος αυτός δεν διέθετε τα κριτήρια, και πιθανότατα ούτε τώρα τα διαθέτει. Πάντα με ειλικρινή εκτίμηση.

   Διαγραφή
 3. Κύριε Τζωρτζόπουλε το κείμενο του Γ.Π. Τετράδη είναι συγκλονιστικό και πράξατε πολύ ορθά που το αναρτήσατε, μακάρι να προβληματίσει κάποιους που αμφιταλαντεύονται ακόμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δημ. Τζωρτζόπουλος30 Ιουνίου 2015 - 12:21 μ.μ.

  Ας ληφθεί το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό κείμενο ως μια από τις εφήμερες αφορμές για να εμβαθύνει η συζήτηση και έτσι να αποκαλύπτεται το συντελούμενο έγκλημα σε βάρος ενός ιστορικού λαού από μια κλίκα ανισόρροπων πρωτίστως και πεινασμένων για εξουσία αφετέρου ετερόκλητων στοιχείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή